Egypt 2004, Hurghada

 

Szálloda a teraszunkról nézve


Kis csapatunk ismét szájára vette egyiptom nevét mint lehetséges búvárcélpontot a nagy zord télidőben. Az indulás csúszott-csúszott míg végül március közepére sikerült kitolódni. Nem volt világos a cél sem, Sharm El-Sheikh valószínűleg szép, és a Ras Mohammed nemzeti parkja tuti siker, de az árai eléggé elszálltak. Hurghada viszont olcsó, de nem voltak jó tapasztalataim 2 éve. Nagy dilemma.

Végül hosszas tanakodás után költségtakarékosság és felfedezésvágy miatt Hurghadára esett a választás, így nem kis létszámkavarás után (nincs hely, van hely, eltört a lába, nem jön, stb.) 11 emberke, ebből 9 búvár találkozott a Ferihegyi reptéren hajnali 6 órakor.

A merüléshez egy angol-német-arab tulajdonú bázist, a www.gulfdivers.com -ot választottuk azzal, hogy német-angol akkor szar csak nem lehet, szállodának pedig a Palma de Mirette, a bázistól a második szálloda lett kijelölve. A bázis mellett szólt az ára, és hogy saját hajót kaptunk - ez utóbbit a konkurencia nem volt képest nyújtani, pedig a saját hajó a záloga egy igazi jó túrának. Saját hajó = oda megy ahová akarom.

Megérkezés zökkenőmentes, reptéren szokásos tömeg, de kb. 1 óra alatt kijutottunk. A szálloda kultúrált, Hurghada északi részén fekszik így kicsit kiesik a belvárostól, de ez az 1LE -s taxiárak miatt nem nagy gáz. Kipakolás után átsétáltunk a bázisra, ahol Mark az angol tulaj lelkesen fogadott minket. Bemutatta Nadir-t az arab DM-et aki a hajón velünk lesz a héten, és leviziteltük a bárkát is. A bázis nem nagy eresztés, de azért a célnak megfelel. A hajó viszont kellemes kis darab, 11 embernek több mint elég lesz. Nadír fiatal, jó fej, kicsit érdekes angollal de sok helyismerettel. Megbeszéltük a másnapi célpontokat, és a reggeli találkozót majd irány a hotel, kaja, esti alkoholos fertőtlenítés.

Gulfdivers , Teljes fotóalbum

 

Szálloda tengerpart Szálloda Zank Zozz rámveti magát Albert Zozo és Szilágyi Zizi barátaim Carnatic hajóorr Manta