[ Kezdőlap ] [ Vissza ] [ Tovább ]

1 napos Adrenalin túra, Townsville, Ausztrália.
Reggel 6-kor indulás, ugyanis egy gyors hajóval is 3 órás út a roncs (ugyi a nyílt vizen kapta el a vihar). A hajó okés, az Új- zélandon megszokott méret, búvárkodásra építve. 2 merülés, 2 órás felszini idővel majd irány vissza, így is éjszaka értünk vissza. Egyébként a roncshoz csak Advanced diver vagy minimum 15 merüléses OW mehet, amúgy DM kisérőt kell fizetned (10 dollár) az első merüléshez. A DM elég érdekes fazon volt, nem volt valami profi, sokat bénázott, szerencsére nem kellett vele merülnöm.

Yongala első osztály bejárata. © 2001. Bunny
S.S. Yongala
A buddy-m egy amcsi manus volt, az óraüzletben nyomul. Volt egy spéci maszkja, nem tudom mit ér, de a színszűrő ami rajta volt állítólag leszedi a kéket és felnyomja a piros- narancs - sárga stb. szineket.
Ő el volt ájulva tőle, én meg nem próbáltam, tud erről valaki valamit ? Amcsi ámítás, vagy tényleg ér valamit ? No a roncs. Gyönyörű, komolyan, nem véletlen olyan híres. Mivel a közelben semmi csak a sima fenék rengeteg élőlény van körülötte, azt szokták mondani hogy 1 nap a Yongalán felér egy 10 napos reef túrával, annyi mindent látsz. A roncs maga totál tele korallokkal, csak a formája segít azonosítani, amúgy azt hinnéd csak egy reef.