Maszk -
Cressi Big Eyes és
Technisub Look

[ Főlap ] [ Vissza ] [VÉGE ]

Mire használjuk: A maszk segítségével lát élesen a búvár. A szemünk képtelen vízben éles képet adni, a maszk viszont egy levegős teret képez a szemgolyó és a víz közé, így a szemünk már képes újra fókuszálni. A modern maszkok kialakítása már lehetővé teszi, hogy a búvár hozzáférjen az orrához, így könnyebb a kiegyelítés.

Konkrétumok: A Cressi Big Eyes maszkja egy egészen más perspektívát nyújt az embernek mint a konkurens cuccok. A lencse erős dőlésének és hatalmas méretének köszönhetően a látómező hatalmas még a láb irányába is kb. 30° -kal többet látunk, ami hasznos dolog, pl. az ember látja is a csatot a mellkasán amit be akar kapcsolni, és nem csak tapogatja.

A Technisub look maszkja az egyik legkedveltebb típus a búvárok körében, kialakítása révén szinte minden fejformára illeszkedik. Osztott lencsés kivitelű, dioptriás üvegeket is lehet bele vásárolni. Igazából a cressi az elsődleges maszkom, de hozzá kell tenni, hogy állandó enyhe vízbetöréssel küzdök, a look maszk viszont tökéletesen zár. Viszont a big eyes annyival nagyobb látóteret ad, hogy képtelen vagyok lemondani róla :D

A maszkokhoz használt fejpánt vékony neoprén anyagból van, megakadályozza, hogy a gumiszerűen tapadó pánt letépje az ember haját, ha csukja nélkül merülünk.

Link: a cressi lapja , a Technisub lapja , forgalmazza pl. a Divex

(c) 2003. Bunny