Snorkel -
Technisub mach dry
Technisub Snap

[ Főlap ] [ Vissza ] [VÉGE ]

Mire kell: A snorkelt - magyarul légzőcsövet - a vízfelszínen tartózkodáskor használhatjuk. Előnye, hogy kialakítása és hossza révén hullámzásban is biztosítani tudja a levegőt a búvár számára. Léteik belőle többféle, sima mint ez, szelepes, spéci kialakítású csöves, stb.
Több vélemény is van arról, mi a jó snori. Van aki azt mondja ez a legegyszerűbb a legjobb, mert ha hullámzik úgyis a vízalá megyünk gyorsan. Van aki a komolyabbakra esküszik. Ha csak készülékkel merül az ember, és/vagy sima vízen szabadtüdőzik ez is tökéletes, ha inkább a szabadtüdőzés a fő ág, akkor érdemes egy komolyabbra beruházni. És mint mindig, ott az arany középút az olcsó, de szelepes sznori, ki - ki dönthet izlése szerint.

Konkrétumok: A képen látható Mach dry a legszimplább kivitelű snori, előnye, hogy nagyon könnyű, szabadtüdőzéskor is megfelelő, persze nagyobb hullámzáskor már megmutatkoznak hátrányai is. A tetején hullámvédő van (piros sapka).
Másik szerzeményem egy 1400Ft-os egyiptomi noname szelepes, gégecsöves csoda. Előnye, hogy a gégecső miatt használaton kívül a csutora nincs útban, és a szelep miatt nem szörcsög az alján marad víz mint a mach dry-nál. Őszintén szólva nem nagyon vált be.
Ezért aztán vettem egy Technisub Snap tipust, ami visszatérés az alap modellhez, viszont előnye, hogy össze lehet tekerni egy kis kör alakú foglalatba, és el lehet súvasztani a jacket zsebébe. Nincs útban a maszkon, de nem szerencsétlenkedünk vele, hogy lábra, karra szíjjazzuk.

Link: Gyártó oldala , forgalmazza pl. a Divex

(c) 2002-2006. Bunny