[ Kezdőlap ] [ Vissza ] [ Tovább ]

Gyékényesi vizsga
Első merülés, Évi és Én. © 2001. Bunny

A vízben sok élőlénnyel nem bírtunk találkozni, a 4 merülés alatt összesen kétszer 2 kis halat láttam, igaz nem is hobbi búvárkodás volt, hiszen oktatás és vizsga volt, vagy mi a szösz. Ennek ellenére azért feltűnt volna, ha méteres csukák és harcsák úszkáltak volna körülöttünk. Vizinövény is akad, és van egy roncs is, amit egy elsüllyed kis motorcsónak képvisel, van kormánykereke, be lehet ülni, és brummogni hozzá. Egy fehér műanyag palack jelöli a helyét, amúgy a faházas stégtől balra lévő stég előtt van.
A faluban van étterem ahol jellemzően a búvárok is megfordulnak, talán medúza a neve ? Valami tengeri élőlény, az biztos, van bolt ahol nem túl nagy a választék, de be lehet menni Nagykanizsára ha jobbra vágysz.
Szerintem jó kis hely, lehet bulizni a merülés után, és még akár qltúrált környezetnek is nevezhető a kemping.

A tetejében nekünk mázlink volt, mert bár ősz vége felé voltuk, szuper napos és meleg időnk volt, egy szál fürdőrhában rohangáltunk a parton, a ruhák is megszáradtak könnyedén. Jártak ott "idegen" búvárok is év búcsúztatóra, így jó alkalom adódott a későbbi ismeretségek megalapozására ( bolti dolgozókkal pl. kimondottan érdemes jóba lenni :-) ), és internetes arctalanságot is könnyű itt feloldani ( igaz Csipcsirip ? ) A csapat is jó volt, azóta is tartjuk a kapcsolatot egymással jópáran.