[ Kezdőlap ] [ Vissza ] [ Tovább ]

The Poor Knights Island
A Crayzee Diver búvárhajó. © 2001. Bunny

Nagy nehézségek árán találtam egy búvár boltot az Új-Zélandi pótcsaládom közelében, akikkel hosszas eszmecsere után megegyeztünk, hogy a én nem venni akarok, nem is tanulni hanem merülni, hát kiderült a hétvégén mennek búvárkodni, és van még hely, akár el is mehetek. Pénteken összepakoltam a kölcsönzött és saját cuccomat, majd befutott Jan.
Jan egy svéd srác, aki egy finn cégnél dolgozik momentán Új-Zélandon, korombeli, barátságos figura. Cuccok be a BMW csomagtatójába, indulás. Kb. 3 órás út után Whangarei-be, egy szimpi kis város, nem túl sok látványossággal de annál több motellel megáldva.
A szállásunk egy 3 ágyas szoba volt, fürdőszoba, nagyszoba, hálószoba, TV, hűtő, rezsó, mosogató, szóval egy tip-top kis hely, és nagyon olcsó volt (még magyar viszonylatban is, kb. 4e ft/éjszaka).

Közben befutottak a többiek is, az én szállástársaim 2 Christchurch -ből jött srác, elég rendesek voltak, és nem horkoltak :-) Másnap reggel 7-kor ébresztettek, mert az Ő hajójuk korábban ment, mi csak 1/2 8-kor mentük el Tutukaka -ba, ez kb. 30 km-re levő kikötő, ott volt a hajónk.
Első nap, a Cayzee Diver nevü hajócskával az első merülés Northern Archery nevű helyen volt.
Merülés, a hullámzás fent marad, és szívok mint egy Erika poszívó, de végre kezd a gyomrom is meg én is a himbálódzó hajó után megnyugodni. Pár perc után végre nem arra koncentráltam, hogy megőrizzem a lelki egyensúlyom és a lebegő képességem (hiába no, ez volt az első IGAZI merülésem!) feltünt, hogy vannak a vízben még mások is kettőnkön kívül. Ez a merülés egy fal merülés volt, a hely 2 extra dologról volt híres, az egyik hogy mély volt aránylag (fenék 40 méter alatt), a másik hogy rengeteg rája élt errefelé. Elindultunk a fal mentén megkeresni a rájákat, valami eszméletlen szépek a víz alatt.