[ Kezdőlap ] [ Vissza ] [ Tovább ]

The Great Barrier Reef
Quicksilver © 2001. Bunny

Mint mondottam volt a búvárok szempontjából a legfontosabb város Cairns, Queensland. Tucatnyi búvárbázis, és a verseny miatt aránylag megfizethető árak ( itt a legolcsóbb merülni a GBR-en), profi Dive Masterek, elfogadható felszerelések, néha még computer is akad ( vagy a konzolon, vagy kézen Suunto octopus II félék ).
Vannak fél napos, egész napos és több napos safari túrák, hajót a katamarán vitorlástól az ultramodern hipergyors hajókig választhatsz.
Jellemző, hogy egy-egy cég azonos területre - zátonyra megy minden nap, talán 1 olyan cég van akinek több ( TUSA - nekik valami 20 körül ) területe is van. Érdemes több időt itt tölteni, és safarira befizetni, mert fajlagosan sokkal olcsóbb a merülés, és a szállás + kaja gondot is leveszi a vállunkról.

Ha Divemaster vagy, akkor van esélyed hogy munkát is találhatsz, főleg a holt szezonokban van komoly felvevő piac. A város kedves, sok szórakozó hely, pub, étterem, áruházak, búvár boltok. Ha nem akarsz búvárkodni el lehet császkálni a közelben elég sok érdekes helyre, a szállások tele vannak szórólapokkal.
Hát akkor kezdődjön az élmény beszámoló.