[ Főlap ] [ Vissza ] [ Tovább ]

The Great Barrier Reef
© 2001. Bunny

2001. tavasz
A Nagy korall zátony a világ leghíresebb merülőhelye, búvár zarándokhely, minden búvár álma. A NAGY korall zátony Ausztrália észak-keleti partjainál fekszik, a világ egyetlen élő organizmusa, amely még a holdról is látható.
A korallok csak 21 foknál melegebb tiszta vízben élnek meg, ezért a körülmények ideálisak, jó látótávolság és kellemes vízhőmérséklet, jól felkészült búvárbázisok várják a búvárok hadát a turizmus és a búvárok szempontjából legfontosabb városban, a trópusi Cairns-ben.
Az idelátogatáshoz legideálisabb időpont a szeptember, mert ilyenkor még nem kezdődött meg a fullasztó hőséggel és rengeteg csapadékkal járó nyár, viszont a víz látótávolság már közel a maximumhoz, és a bálnaszezon is tombol.

Amennyiben nincs módod a szeptemberi odalátogatásra, akkor az ottani tél a másik tökéletes időpont, kevés csapadék, 25-28 °C levegő, és ugyanennyi vízhőmérséklet vár májustól, bár ilyenkor még "csak" 15 méter körül van a közeli merülőhelyek látótávolsága. A Yongaláról és a Korall tengeri utamról ( benne a cod hole ) külön fejezet készült, ebben a fejezetben a napi túrákról, és a Nagy korall zátony specialitásairól írok:
Compass 1 napos túra , A Super Cat 1 napos túra és a CDC- Coral Reeftel 3 napos safari lesz terítéken.