[ Kezdőlap ] [ Vissza ] [ Tovább ]

CDC - Floating hotel
The Coral Reef Tel © 2001. Bunny

CDC 3 nap 2éj safari
Cairns Dive Centre egyéni utat választott a búvárok megnyerésére. Ez a cég ugyanis azt csinálja, hogy egy aránylag nagy, és stabil katamaránt a zátonyokon köröztet, és naponta egy gyors hajó viszi az utasokat. Így bármely nap elkezdheted a túrádat, és ha van kedved addig maradsz amíg akarsz - csak fizesd is ki.
Szerdán reggel 9-kor kifutott a Calypso Cairns kikötőjéből, ez egy aránylag hosszú hajó, és iszonyú gyors, minden hajót lehagytunk, ment vagy 50-nel tuti vagy többel. Elég durva hullámok voltak, a nép fele tengeri beteg lett, én a határon, ha még fél órát tart az út hát ... de 1.5 órát kihúztam, ez -számomra- nagy szó.

A boat riding után megérkeztünk a Great Barrier Reef-re, ahol a CDC Coral Reef tel nevü katamaránja horgonyzott.
A hajó oldalán a "lebegő szálloda" becenév ékeskedik ami nem nagy túlzás. Az alsó szinten hatalmas társalgó- étkező kombinált helység, mögötte a búvár fedélzet, és néhány szoba. A 2. szinten a szobák nagyrésze és a felszerelés box-ok polca. Mindenkinek állandó cucca van, merülés után szétszedi, egy szép kis csomagot csinál belőle, és itt egy műanyag rekeszbe elhelyezi. Tip-top, nincs kupi és tudod a cuccok biztonságban - nem egy Habibi :-)
A szobák kellemesek, nekem mázlim volt, mert egy 2 személyest kaptam, 1 emeletes faágy, szekrény és asztal (!!!), az ágy alatt két fiók, eszméletlen luxus. Zuhanyzó, wc, szintenként és folyosónként 2-2. A felső 3. szint a napozó fedélzet.