[ Kezdőlap ] [ Vissza ] [ Tovább ]

Compass túra
Compass hajó © 2001. Bunny

Megvolt a tűzkeresztségem a nagy korallzátonyon is, végre merültem. Ma reggel az idő csodaszép, napsütés, felhő csak elvétve az égen, szép enyhe szóval ideális.
A hajó szép nagy, valami 120 embernek vizsgázva, mi kb. 25-30 -an voltunk, tehát hely mint állat és a hajó sem imbolyogott nagyon. Kb. 1 óra hajózás után egyszer csak megálltunk a nyílt vizen, nézem mi van, nem megyünk a zátonyokhoz ? Kiderült, hogy már ott vagyunk, csak 1. magas vízállás volt, 2. téves elképzelésem volt a dologról, én azt hittem a GBR szigetekből áll, de ez nem igaz, mert a reef nagy része a víz alatt van. Annyit láttál fentről, hogy a víz más színű foltokban, na az a zátony.

Az egész társaságból csupán ketten voltunk vizsgázott búvárok egy angol sráccal, így vele buddy-ztam, a többiek snorkeleztek és egy páran bemutató búvárkodást csináltak ( vizsga nélkül, kézenfogva lehet merülni ).
Előtte eligazítás, kis térkép mi merre van, hol mit találunk, aztán magamra kaptam a BCD-t és már ugrás is a vízbe. Ez volt az első olyan merülésem, amikor nem volt rajtam wetsuit, egyszerűen rösteltem volna, ha a 27 fokos vízben búvárruhát húzok, így csak egy fürdőnadrág és a legrosszabb pólóm volt rajtam, ez minden.
Nem is csalódtam, szuper volt, egyáltalán nem fáztam, csak a póló zavart egy kicsit, mert állandóan ki-be jár a víz benne :-) A víz nem túl mély, 14 méter volt a maximum mélység, de ez elég is, mert a kis polipok amelyek a reef szivárvány minden színét adják csak a felső 20 méteren tanyáznak, lejjebb már sötét van nekik. Amúgy elég igényesek, sok fény kell nekik, kristálytiszta víz és ha jól emléxem 21 fokos víznél hidegebbet nem szeretnek.
Több mint 50 percet búvárkodtunk, ugye a sekély vízben jól fogyaszt az ember, szerencsére az angol srác szintén jó volt, bárra pontosan egyformát fogyasztottunk, és jól merült a srác, figyeltünk egymásra, egyszóval tökéletes merülőtárs volt, talán Jan volt még hozzá hasonlóan kellemes még NZ-on.