[ Kezdőlap ] [ Vissza ] [ Tovább ]

Supercat túra
A Supercat orra © 2001. Bunny

Ismét kint voltam a vizen, most egy másik céggel. Ez egy gyors hajó, elég nagy és tegnap sajnos jó sokan is voltak rajta. 3 merüléses opció is volt, nem csak a szokásos kettő - én persze mint hard core diver a hármat fizettem. A felszerelés OK, computer mindenkinek. Az az előző történekből kihagytam, de itt a hajón van kompresszor, úgyhogy a palack- BCD gyakorlatilag össze van gyógyulva, soha nem szedik szét. Mindenki kap egy számot, ez a szám van a felszerelésen, alá kell irnod amikor visszajöttél a hajóra (nehogy otthagyjanak valakit), stb. Az új helyszín a Saxon reef volt, mind a 3 merülés ennél a zátonynál történ. Első csobbanás mindjárt az fél órás hajóút után, a buddy-m egy hajón melózó legény volt.

Nem akarok megint ódákat zengeni a reef-ről, lassan az egész haltábla le lesz tudva, pedig két oldal sűrűn telerajzoltva. Láttunk tengeri teknős, próbáltam lefotózni de képtelen voltam utolérni, úgy úszott a a kis dög mint Egerszegi :-) Most az új 15 méterig jó kamerát használtam, minden mélységben rendesen működött, fel lehetett húzni, stb. szóval ha a képek is jók lesznek, akkor boldog leszek. A második merülés a feljövetel után kb. 3/4 órával történt ugyanott, most egy másik sráccal mentem.
Vele a hajó másik oldalán kezdtünk, a cápa területen, de egy darabot sem találtunk, igaz a látótáv nem a legjobb ebben az időszakban ( 15 méter körül max ), szóval lehet hogy ott voltak, csak mi nem láttuk őket. Aztán úsztunk egy kicsit távolabb, találtunk egy tök jó barlangot, szerencsére nem lakott benne senki, két bejárata is volt egymás felett, úgyhogy én alulról felfelé, a srác meg szembe, középen vigyorgás :-) Ezután visszaúsztunk, a hajó felé, ismét összefutottam a tengeri teknőssel, de most végre közelről, meg is simogattam. Ezután ismét a sekélyes felé vettük az irány mint az első merüléskor, mert ott vannak az igazán szép, színes korallok és ott van több fény is. A hajónál 5/3 bizt.dekó bár abszolute nem kellett volna, dehát levegő az volt dögivel.