[ Főlap ] [ Vissza ] [ Tovább ]

TAKA II. safari
© 2001. Bunny


Taka II. 5 napos korall tengeri safari
Ez egy 5 napos túra Cairns-ből a Koral tengerre, és vissza. Hajón alvás, ami egy kicsit húzós de reméltem a seasick elkerül. Az árban minden benne van, a merülések, töltés, kaja, szállás, és cuccot is tudsz bérelni persze.
Az igazság az hogy az 5 nap csak 4 nap 4 éjszaka, mert pénteken este 5 után indultunk, ezt nehéz egy napnak nevezni, és kedden 3 körül értünk vissza Cairns-be.
1. nap. késő Du. kifutottunk a tengerre, ez a nap csupán egy vacsorát tartogatott nekünk, és egy folyamatos hajózással teli éjszakát. Biztos ami biztos bedobtam némi gyógyszert, ami nem is ártott mert elég mozgós volt az éjszaka.
A hajót direkt búvárkodásra készítették, compresszor a fedélzeten, spéci placc a búvároknak, stb.
A kabinok az alsó részen vannak, ott kevésbé mozog a hajó, viszont nincs ablak, és légkondicionált levegőt szívsz a 4 főre méretezett kis kabinban. Szóval az alsó fedélzet a szobáké, a középsőn található a kis konyha és körülötte az étkező-társalgó asztalok, ezen a szinten a hajó végében a merülő fedélzet, és a szokásosnál kicsitt nagyobb WC-k, viszont abban a helységben van a zuhanyzó is, ilyen kombi fürdőszobából volt 3 a hajón. Felette a felső szinten a hajóhíd és a napozó feldélzet. Nos, ennyit a körítésről, péntek éjjel elhajóztunk a Coral Sea irányába.