[ Kezdőlap ] [ Vissza ] [ Tovább ]

Vörös Tenger, Hurghada
Egymáshoz kötött búvár hajók

2002. február 19-26.
Kedvenc internetes búvár fórumomon egyik társunk feldobta, hogy tud valami igazán olcsó Egypitomi utat, ha valakit érdekel írjon neki. Nekem igazából nem volt semmi ilyesmi tervezve, de mint érdeklődő ember rákérdeztem az árakra, és döbbenten tapasztaltam, hogy tényleg nagyon olcsó az út. Így aztán kicsit kalkulálva a várható bevételeket úgy döntöttem, hogy miért ne, itthon úgyse süt a nap, a Vörös tengerre meg úgyis el akartam menni idén. A túra célja Hurghada, a Vörös tenger búvár fővárosa. 8 nap, ebből 5 nap merülés, 1 szabadnap és kettő az utazásra tartogatva.

Február 19-én indultunk hajnalban Budapestről egy Cseh Travel Service géppel, charter járat tömve utasokkal. Hurghada fölé érkezve ismerős színek fogadtak, a mélykék tengerben az azúrkék korallzátonyok világa, hmmm... Szálloda szálloda hátán, Hurghada gyakorlatilag egy több kilométer hosszú szállodasor. Néhány évvel, évtizeddel ezelőtt még egy kis poros városka volt párezer vagy talán csak párszáz lakóval, ma százezerben mérik az itt élők számát, amiben jelentős szerepet játszanak a szállodákat ellepő túristák. A város életében fordulópont lehetett amikor nemzetközi reptér nyílt, így alakult, hogy Hurghada a Vörös tengerre igyekvők bázisa lett. Innen indulnak az autó konvojok a létező minden irányba, és innen a napi és a több napos szafari hajó is.
A szoba vadászás közben összeismerkedtem keendő szoba és merülőtársam társammal, Zolival aki két barátjával Anettel és Tamással érkezett. Várakozás közben Attila, az utazás szervezője bedobta, du. ha vége a szoba kalandnak lehetne merülni. Hohó, rövid interjú a többiekkel, naná, megyünk. Szoba elfoglalva, gyors ruhacsere és söprés vissza a bejárathoz. Kisbusz érkezik, búvártáskák felpakolva, mi becsüccsenve irány a bázis.