[ Kezdőlap ] [ Vissza ] [ Tovább ]

Fish Rock Cave
"cápa" rája a homokban lapulva. © 2001. Bunny

No az első merüléskor a sziget "csendesebb" oldalán próbálkoztunk, itt a víz sekélyebb, és nyugodtabb mint a főbejáratnál.
A barlang körül bóklásztunk, és beúsztunk a barlangba is amíg a napfény engedte. Láttunk egy csomó szép halat, murénát, cápát. Kedvenc kék óriás halam ismét társul szegődött, ja és bent a barlangban korallok is voltak.
Néhány szó a cápákól. Átlag ember csak a filmekből ismeri, ahol a cápa vérengző fenevad. Nos ez nem teljesen igaz, amivel mi találkoztunk, az pl. úgy lapított, hogy észre sem vetted (főleg mert nagyon jó álcázó mintázata van).
Barátságos, ha nem macerálod a cápát valószínűleg ő sem fog bántani téged.

A búvár egy elég veszélyesnek látszó kb. 2 méteres dög, ami folyamatosan buborékol, szóval nem sok élőlény mer kikezdeni vele. Kb. úgy kell elképzelni őket, hogy barátságosabbak mint egy kutya, normál esetben ha nem macerálod Ő sem bánt téged, persze kifoghat az ember idióta állatot is, hát az pech.
Miután visszamásztunk nagynehezen a csónakba - na jó, hajóba - átmentünk egy csendesebb helyre. Ez a partszakasz egy homokos, sík tengerfenék volt, rengeteg homoki rájával ellátva. Ha figyelmes vagy, és körülötted sertepeltélő búvárok nem barmolták össze a tenger fenekét akkor csak azt látod, hogy a homok pislog. Ha arracsapsz az uszonnyal a homok megindul, és mint a szélvész kistartol a rája. Láttunk teknőst, és egy csomó halat.
Délután vissza a bázisra, kis szieszta, cuccok mosása édes vízben, aztán beestünk és átDVD-ztük a délutánt.