[ Főlap ] [ Vissza ] [ Tovább ]

Fish Rock Cave
© 2001. Bunny

2001. április
Errefelé a húsvéti szünet hosszabb mint otthon, ugyanis itt a péntek is szünnap, így 4 napig lehet szabi nélkül lógni.
Én is csatlakoztam ahoz a búvárcsapathoz, akikkel a Sydney környéki merüléseket elkövettem (meg az Advanced vizsgát), és elutaztunk egy South West Rock nevü településre, ez félúton van Sydney és Brisbane között, ami a térképen kis távolság, de valójában több mint 400 km csak oda, 6 óra utazás, elég durva. 8-an mentünk a csapatból, egy angol házaspár, az angol oktató srác egy ír sráccal, 1 holland, 1 amcsi, 1 spanyol és én mint magyar, egy darab Ausztrál sem volt közöttünk.
Béreltünk egy Toyota Corolla-t, légkondi, 1.8-as motor, szóval jó kis autó volt. Az utazás eseménytelen, kicsit eltévedtünk, de azért estére odaevett a fene minket a Dive center-be.

Az volt a poén, hogy itt volt a szállás is, szóval nem kellett utazgatni még ott is, felkeltél és ott volt a cuccod, a hajó minden a szádban. A szoba jó volt, 6-an szunyáltunk benne, de kényelmes ágyak, konyha, Tv szoba, fürdő, stb.
Reggel 6.20 ébresztő, 7.30-kor indul a hajó a kikötőbe (minden nap trélerrel vitték ki a hajót a bázisról), addig cuccot összerakni, felpakolni a hajóra. A célpont egy kis szigetecske kb. 25 percre a kikötőtől a nyílt vizen. Rengeteg élőlény, és egy barlang amiben át lehet úszni a sziget egyik végéből a másikra, kint a nyilt vizen így rengeteg hal zsongja körbe, néha komolyan mondom olyan volt, hogy legyezni kellett hogy láss valamit a sok haltól.