[ Főlap ] [ Vissza ] [ Tovább ]

Hegyeshalmi bányató
A merülőhely 
© 2002. Bunny

2002. augusztus 10.
Kedvenc index fórumomon a magyar merülőhelyek emlegetése során felmerült Hegyeshalom. Aki itt merült mindenki dícsérte, hogy milyen szép, és tiszta és mély, és még roncs is van benne. Nosza, nézzük meg ! Becsábítottam a halasi csapatot, néhány fórumtag is jelezte, hogy megjelenni szándékozik, és bár az idő elég esős volt egész héten, azért belevágtunk.
Szombaton szerencsére nem esett, sőt még a nap is sütött időnként, úgyhogy minden esélye megvolt egy jó merülési napnak.
A tó magán terület, ezért az egyedüli engedéllyel rendelkező Győri búvárklub-bal egyeztettük a merülést.

Ez abból a szempontból is kényelmes volt, mert Ők tudtak palackot is adni, és tölteni is. Kreicz Józsi kicsit megcsúszott, és mi is kavarogtunk egy jót a hibás útleírás miatt, és pechünkre aznap rendezték a horgászversenyt a tónál, így a kiszemelt helyen nem is merülhettünk, de végül 11 órára bejutottunk a tóhoz. Gyors palacktöltés ( szerencsére a 350L-es kompresszor elég fürge) és már tűztünk is a víz alá. Ezen a részen sajna semmi extra látni való nem volt, a beszakadt bányagép roncsa a horgászverseny miatt tiltott hely lett aznap. Sebaj, merüljünk !