[ Kezdőlap ] [ Vissza ] [ Tovább ]

Hegyeshalmi bányató
A kis öböl 
© 2002. Bunny

A tó vize fentről elég tisztának tűnt, a part menti pár méteres sekély rész után gyorsan mélyült. Lemerülés után sajnos a beígért szuper látótávolsággal nem nagyon találkoztunk, a felső régiókban jó ha 2-3m volt a látás, lejjebb 10 alatt itt-ott foltokban feljavult 5m köré, illetve a 20m-nél már egész jó volt, csak ott meg borzasztó hideg volt a víz. Sajnos a halak egész jól "látnak" az ilyen kulimászban, így mire a közelükbe érhettünk volna már rég elúsztak, így aztán csak merültünk a tejfölben, látnivaló sehol.
Végül sikerült kiszúrnom egy szép angolnát a fűben, de ennyi volt az élővilág. Zsoltiék végül megunták, és fél óra után feljöttünk.

Kisebb tanakodás, mi legyen, hol van itt az 5-7m látótáv, 20 körül meg 10-15 ? A tetejében a beszakadt bányagépet se tudjuk merülni. Én próbálom azért tartani bennük a lelket, végül is minden merülésnek van szépsége, csak meg kell keresni! Merüljünk mélyet, nézzük meg az alját, ez legalább nem 8-10m mint a többi tavunk.
Közben egy fórumos srác, Márk, aki a barátnőjével jött is jelezte, csatlakozna hozzánk, mert az oldalborda nem élvezi a merülést, nem akar visszamenni. Ám legyen, 1.5 óra felszin után visszamentünk.