Punat, Krk sziget ,Hr

 

Volnerék a Love Cave-ben

Ez csupán egy hosszú hétvége volt, pénteken és szombaton merültünk kettőt-kettőt. Jó dolgunk volt, mert a hajón lévő többi búvár saját oktatójával merült, ezért Adrit megnyerte a nátha és egyéb miatt szintén egyenlítési gondokkal szenvedő Vöcsök- Andris. Így Adri tudott saját vezetővel merülni a saját tempójában, én meg Mikivel nyomtam a komolyabb merüléseket, fotózás. Így a kecske is megmaradt, és a káposzta is jóllakott :)
Néztek is ránk nagy szemekkel a hajón, hogy mekkora király csávók lehetünk, ha a két bázistulaj párban csak velünk merül. Erre még rátettem a szárazruhámmal egy lapáttal (mindenki más, még az oktató is nedvesbe nyomta, fáztak is), úgyhogy volt nagy sustorgás, kik lehetünk :)
A helyek egytől egyig távolabbi, hajóval elérhető területen (nagyrésze Cres környéke) voltak szerencsére. Azt kell, hogy mondjam, Guszti nem kamuzott. Olyan király helyeket merültem, hogy tényleg leesett az állam.

Élettől duzzadó falak tele gorgóniával, és rengeteg féle szivaccsal, a barlangokban - üregekben rákok, halak, mélyebben polip és tintahal tojások. A sekély részeken tintahalat, polipot lelhet a szerencsés búvár, bár a helyiek szerint ezeket az olasz szigonyos vadászok (ismerős? hát igen, nálunk is végzik szárazföldi társaik áldásos tevékenységüket védett állataink kárára) gyakorlatilag kiirtották, Adriék azért találtak polipot, én sajnos nem.
Volt olyan merülésem, hogy annyi apró hal úszott rajban, hogy túlzás nélkül állítom, Vörös-tenger érzésem volt. Néhány nagyobb hal is előkerült, volt, hogy fél méteres jószágot is láttunk - igaz, gyorsan eliszkolt a nyílt víz irányába szegény.

Az egyik merülőhely neve Love Cave. A nevét egy kis barlangról kapta, ahol ... hát ... állítólag elég sok leányzó hagyta ott lányságát. Tök állat, beúszáshoz nem kell felszerelés, mert egy pár méteres szakaszt kivéve simán be lehet úszni. Bent a barlang kiszélesedik, fent üreg ahonnan fügefa ágai nyúlnak be, vékony pókhálókon gyüngő páracseppeken megcsillan a beszűrődő napfény ... maradjunk annyiban, itt tényleg gyorsan elő lehet adni a romantikát, marha hangulatos hely.
Mikiék persze itt akartak tesós fotózást, úgyhogy beúsztam velük. Nem volt annyira vicces, mert száraz ruhában nem lehet úszni túl jól, viszont az uszonyom meg pántos - csizma meg a szárazruhával egybeépítve. Szóval natúr fürdőgatyában úsztam utánuk, kezembe fényképezővel - se uszony, se meleg ruha - nem volt egy ideális helyzet, de azért megoldottam. Sajnos a tokon vízcseppek maradtak, meg a fényviszonyok miatt a fókuszt se találta a kis A60, de azért lett pár jópofa kép.

Otopussy bázis , A hétvége képei