Punat, Krk sziget ,Hr

 

Nappali-konyha

2005. nyár. Mint a magyar online sajtó neves képviselője -így szerényen- idén 2005-ben meghívást kaptam a magyar üzemeltetésü Octopussy bázisra, a horvát országi Krk (ejtsd Krük) szigetre.
Csináltuk ugye a riportot Riczler Gusztival neves mélymerülő rekorderünkel, és persze tudtuk, van ez a bázisa. Kérdezgettük erről, Ő meg felajánlotta, nézzük meg. Én persze örültem az esetleges potya merülésnek (hiába, a magyar ember már csak ilyen) de azért nem bírtam a rossz indulatommal, és megemlítettem neki, hogy én eddig Krk-ről kizárólag rosszat hallottam. Guszti rejtélyes mosollyal csak annyit mondott "elviszlek olyan helyre, hogy leesik az állad". Úgy legyen.

A bázison Guszti, és a bázis működtetésébe idén beszáló Volner Miki és Andris fogadott, miután este 10 körül beestünk Adrival, illetve Tesómmal Katykával és barátjával Sanyival. Finom kis hangulatos tengerpart, éttermek, hajók, búvárbázis ... jól indul :)
Kis ismerkedés, jópofizás, majd irány a szállás. Általábban a közeli apartmanokban szoktak foglalni, de ott az idényre való tekintettel már nem nagyon volt minőségi hely, de nem is bántuk. Az apartman amit kaptunk, a város új részében épült, és hát marha jó volt. Szép szobák, a hatalmas fedett teraszt kiwi fa (!) árnyékolta, szép szobák, dög nagy nappali, beállóhely az autónak. Király hely, a bázis gyalog kb. 10 perc könnyű séta. Könnyű, mert persze a cuccot a bázison hagytuk ládákba elpakolva, ruha felakasztva, ahogy azt illik.
A bázisra visszatérve a tengerparon található, hangulatos ki hely. Búvár szemmel nézve korrektül felszerelve, Guszti hatása látszik mindenhol, nitrox és trimix töltés is elérhető. A cuccot nagy ládákba lehet pakolni, hátul el lehet mostni, szóval nekem nagyon bejött a hely. A két Volner tesó meg egyszerűen jó arc :-) Jó bázis, jó tulajok, mi kell még? Jó merülés :D

Octopussy bázis , A hétvége képei