[ Kezdőlap ] [ Vissza ] [ Tovább ]

Pag környéki szigetek
A szállás
© 2002. Bunny

2002. május 15-20.
Kicsiny kis csapatunk ismét útrakelt a Horvát tengerpart felfedezésére, ismét a jól bevált Zadar közeli Pag szigetet céloztuk meg. Sikerült szállást szerezni a szigeten, így megspóroltunk egy csomó autózást, sőt a szállásadónk maga is búvár és egy motorcsónak boldog tulajdonosa lévén előlépett vezetőnkké.
A bázisunk Mandre faluban volt, a kikötőtől 5 perc autóútnyira, egy több szintes apartman. 2 szoba, konyha, fürdőszoba, volt hol aludni, főzni, melegvízben fürödni, sőt az udvarban a búvár cuccokat is el tudtuk mosni, szárítani, egyszóval tökéletes. A merüléseink céljául a Pag sziget közelében lévő kisebb-nagyobb szigetek felfedezését tűzük ki.

Első nap reggel az otthon megtöltött palackokat berakodtuk a Lastavica (fecske) névre hallgató 80 lovas hajóba. Szegény eléggé zokon vette a 6 ember + 6 komplett búvárcucc súlyát, de azért egy 10-12 km/órás átlagsebességet így is sikerült kisajtolni belőle. Első célunk egy közepes távolságra lévő kis sziget volt, Pohlib névre hallgat. Kifutunk a tengerre, a víz tükörsima, az ég tiszta, a nap ezerrel süt, én pedig 4 jóbaráttal egy hajóban búvárkodni indulok, ennél szebbet el sem lehet képzelni.