[ Kezdőlap ] [ Vissza ] [ Tovább ]

Mandre II.
Zigljen és Caska
© 2002. Bunny

2002. szeptember 18-23.
A tavaszi sikeres Mandre-i látogatáson felbuzdulva - miszerint Antun, a házigazda, a hajója és az apartmanja is tökéletes számunkra - ismét ide terveztük az őszi rendes Adria túránkat.
A terv az volt, hogy Anté egyik haverjának Ist szigeti apartmanjába kihajózunk szerdán (ez kb. 3 órás út) és onnan a külső szigeteket látogatjuk végig. Sajnos az időjárás közbeszólt, és a kedd este 10 óra óta tartó embert próbáló éjszakai utazás után reggel 9-kor Anté azzal fogadott, hogy péntektől tuti szar időt jósolnak, mi legyen?

Tanakodás, most menjünk ki 2 napra, és ha előbb jön a rossz idő hogy jövünk vissza (a kis motorcsónak négyünk cuccaival megrakva nem hullámbiztos egy cseppet sem) . . . végül a maradás mellett döntöttünk, végül is Mandréból is rengeteg szép helyet el lehet érni egy órás hajókázással. Így is lett, de ha már reggel ott voltunk és az idő is szép volt, kifutottunk merülni.
Első napi két merülésünket a már ismert és szeretett Koranski porat öböl környékén nyomtuk le. Láttunk polipot, rengeteg korallt és szivacsot a gyönyörű 20m feletti látótávolságú 20 fokos vízben. Második merülésen rengeteg szemetet találtunk a tengerben, valószínű felborult valami hajó, mert papírok, edények, ruhák, és egyéb használati cuccok hevertek mindenfelé.