[ Kezdőlap ] [ Vissza ] [ Tovább ]

Mandre II.
Vihar Mandre-i parttal
© 2002. Bunny

Este Anté meglepett minket helyi ételspecialitással, ami az általunk tervezett zacskós tészta és leves menüt kellemesen feldobta. A csevapcsicsa vegyes husiból készült spéci fűszeres húsrudacska pirított kenyérrel, és a nagy kondér fekete kagyló nassolása mellé elfogyott természetesen sok bor, sör, vilmos körte, ahogy kell - fantasztikus bevezető az őszi túrához.
Másnap reggel szeles idő fogadott. Becuccoltunk a Lastavicába, de 10 perc rodeó után Anté visszafordult, túl nagy hullámok voltak. Az előző napi alvás nélküli éjszakás utazás, a merülések hatására kómás kis csapatunk megpróbált parti merülő helyet keresni, de végül feladtuk - az eső elől az apartmanba húzódtunk, és vagy fél napot átaludtunk.

Este az eső elállt, meleg volt, ki is aludtuk magunkat - így lementünk a kikötő mellé, és nyomtunk egy éjszakai merülést. Rengeteg polipot láttunk a homokos részen, remete rákokat csigaházakban, lepényhalat, szóval pezsgett az éjszakai Adria.
Az éjszakai merülés előtt Anté mentő ötlettel állt elő. Felajánlotta, hogy a vadiúj Yamaha 380 motorcsónakját felavatja, és azzal a keressünk fel olyan partmenti helyeket, ahová gyalog nem lehet lejutni - de kikötőktől, öblöktől csak pár perc hajóútra vannak. Elmentünk körbenézni lehetséges helyeket, végül a kompkikötő tűnt legalkalmasabbnak.