Mandre,Hr 2003 tavasz

 

Mandre, 2003. június
Kis csapatunk az aktuális tavaszi búvárkodás célpontjául a megváltozott Horvát törvények ellenére, hosszas vacillálás után megint Madré-t választotta. Történt ez főképp az ottani - most már mondhatjuk - barátunk Anté miatt elsősorban, és hát meg akartuk nézni, mi is a valóság odakint búvárügyileg.
Mivel bázis merülést terveztük, így nem korlátozott létszámban minket Anté hajója, ezért a túrát megnyitottam a barátaim felé. Sajnos mindenki az előző évek könyörgése ellenére (hadd menjünk veletek...) szép kifogásokat talált, miért nem jön, így a csapat megmaradt, sőt Zizike betegsége miatt 3 búvár + egy oldalkocsira redukálódott. Ennek előnye, hogy egy autóba kényelmesen befértünk, mivel kompresszort se kellett vinni. Másik nagy változás, hogy hosszabb időre mentünk, és úgy terveztük, hogy nem merülünk minden nap. Nagy tervekkel, sok kajával és drága Euróval a zsebünkben így aztán szombat reggel nekivágtunk Horvátországnak.
Mázlinkra a szezon előtt egy héttel mentünk, aránylag üres utakon jó tempóban tudtunk haladni, így kora este már Anté-val örültünk a viszontlátásnak. Odafelé megálltunk egy szép vízeséses részen, előtanulmánynak a későbbi Plitvicei tavakhoz. Jól esett egy kicsit kinyújtózni. A sziget "főváros"-ának számító Pag -on talált nekünk egy ismerőst, akinek bázisa van, nála fogunk merülni már másnap.

www.scubacentarpag.hr

 

Megálló Mandré felé Pag város Az Orca, a hajónk Hátsó fedélzet Kezdjük a merülést Hűs víz