[ Főlap ] [ Vissza ] [ Tovább ]

Molnár János barlang
Budapest, Molnár János barlang

Baritos fal:
Ezt a merülésem elég érdekesen sikerült összehozni. Megemlítettem a búvár ismeretségi körben, hogy ha valaki tud Hévízre vagy neadjisten a MJ barlangba helyet az szóljon, mert én tuti partner vagyok.
A hét elején Kovács Gyuri szól, hogy van hely Hévízen Vasárnap 9 órára, azonnal le is csaptam rá nagy lelkesen. Másnap reggel Dani barátom email-je vár, van 2 helye Vasárnap 9-re a MJ-ban, de mert neki más programja van, átadja. Most vajon melyik ujjam harapjam meg ? Bejutni mindkét helyre nehéz, hogy lehet, hogy 2 ilyen program pont egy napra essék ?

Végül hosszas tanakodás után úgy döntöttem, a MJ-ba nehezebb bejutni, Hévízen meg már voltam. Így történt, hogy egyik napról a másikra lett helyem, ami nagy szó, a naptár nyár elejéig gyakorlatilag tele van. Láttam saját szememmel. Merülőtársam a halasi barátok Adriai történeteiből megismert Matyi lett, akivel vasárnap reggel az éjszakai ónos esőtől csúszóssá vált budai macskaköveken ismerkedtünk meg, közvetlen a merülés előtt.
Merülés vezetőnk már várt ránk, kb. 1 órás felszerelés összeszerelés és eligazítás következett. Megtudtuk a barlang történetét, megismerkedtünk a barlangi búvárkodás alapjaival, mint pl. hogy hogyan közlekedjünk, biztonsági szabályok, jelzések. Végül beöltözve, teljes felszerelésben, 10L-es palackokkal a hátunkon elindultunk az utca túloldalán lévő bejárathoz a járókelők és autósok legnagyobb megrökönyödésére.