[ Kezdőlap ] [ Vissza ] [ Tovább ]

Neufeldersee
Neufeldi rák
© 2002. Bunny

Tehát szombaton dél körül beestünk a füves tópartra. Viharos szél és enyhén felhős ég fogadott minket. Nem lett volna rossz idő, csak a szél volt nagyon kemény, úgyhogy szegény lányok nem nagyon élvezték a dolgot. Mi búvárok némi helyzetfelmérés után össze cuccoltunk, és becsobbantunk. A part közelében elég sokáig sekély 2m a víz, a felszínen betutajoztunk a fém bójáig, ami az első 5m-es platót jelöli. Itt lemerültünk. Kellemes 5-7m -es látótávolság és finom meleg víz fogadott minket odalent.
A plató mellett egy nagydarab alumíniumszerű cső, amelyen átúszva pár méterre egy kisebb átmérőjű cső található. Ez a két tréning eszköz kiválóan alkalmas a lebegőképesség gyakorlására, úgy kell végigúszni rajtuk, hogy ne érjen hozzá az ember a falához.

Az első csőnél ez még nem túl nehéz, de a második éppen akkora, mint egy búvár. A plató alatt rengeteg hal, és némi rák. A sarkához kötött kötelet követve pár méterre a 7m-en lévő magányos platót elhagyva tovább merülve 10m-en álltunk meg. Itt egy felfordított fürdőkád segítségével lehet egymással beszélni, a plató alatti domb pedig dugig rákokkal. A kád alatt a platón egy gumi sexbaba feje hatalmasra tátott szájjal figyeli a búvárokat.
Innen a kötélzet mentén elkezdünk lefele süllyedni, hosszas úszkálás után az egyre jegesebbé váló vízben értük el a 20m-es platót. Brr, bár 2x5mm ruha volt rajtam, az arcomat már igencsak csípte a hideg, a Vyper lassú hőmérője szerint 10, Szitipi Citizenje szerint 7.5 fok. Hideg volt az tuti, de legalább levizsgázott a "melegvizes reduktorom", semmi gondom nem volt vele.