[ Kezdőlap ] [ Vissza ] [ Tovább ]

Pag sziget
A kompkikötő mellett © 2001. Bunny

Második nap reggel 9-kor ébresztő, így dél felé már a vízben voltunk. Már odafelé megegyeztünk, hogy megnézzük az alsó placcot a régi kompkikötő mellett. Kényelmesen megközelíthető, pár lépés a betonozott parkoló résztől ahol tudunk tölteni is.
Első merüléskor rögtön kiderült, hogy ez a rész egészen más. Sivár mint egy sivatag, elszórva szemetek. A bemenetelnél 12 méteren pl. egy fém szemetes konténer fejjel lefelé - legalább könnyű lesz visszatalálni. Elindultunk a mély víz felé, ahol ZiZi "sasszem" búvár egyszer csak megtámad egy követ - hopp, mi lóg rajta ! Egy polip.
Nosza szegény pára egy jónagy tintafelhővel kezd, majd mégeggyel de végül belenyugodott a sorsába és belement a játékba.

Szépen körbeáltuk négyen, Őkelme próbált kiúszni mi meg csak odanyomtuk az "orrának" a tenyerünket, majd kis simogatás, lábrázogatás után megfordítottuk a következő társunk irányába. Így körbe-körbe úszatva játszottunk vele egy kicsit aztán magára hagytuk. Beúsztunk a mély víz felé, de nem találtunk semmit. Kifele újra összeakadtunk valószínűleg vele, egy rövid fogócska után végleg búcsút vettünk egymástól.
Második merüléskor elindultunk a parttal párhuzamosan jobbra, célul néhány távoli sziklát tűztünk ki, hátha akad ott valami fal, de semmi érdekes csak kövek, sivár homok, tengeri uborkák és sünök százával. Végül találtunk egy szép nagy vízalatti sziklát, ott bújócskáztunk egy kicsit, aztán visszatértünk.
A nap utolsó merülése egy éjszakai volt, mivel a horgászok elmentek, meg tudtuk nézni mi van a kikötőtől balra. Sötétedés után lemerültünk. Először egy hatalmas zsákállat akad utunkba, majd egy érdekes lapos hal körbe sok apró sörtével, talán lepényhal? Rövid uszi után kiderült, hogy egy hangulatos falat rejt az öböl ezen fele. Találtunk kalmárokat, és egy polipot, no meg rengeteg félálomban lévő halat, összességében jól sikerült merülés volt.