[ Kezdőlap ] [ Vissza ] [ Tovább ]

Taka II. safari
Cod hole © 2001. Bunny

4. merülés éjszakai volt, minden csendes, a halak szunyálnak a homokban, az éjszakai sötétből hatalmas Napoleon Maori wassel csorda bontakozik ki, jó volt. Mindenki lámpával nyomult természetesen, a tankon világító rudacska, a hajó kivilágítva mint egy karácsonyfa, víz alatt két kötél tele rudakkal mint egy kifutópálya, szép volt na. Merülés előtt eligazítés, a DM ( Dive master ) jó fej, mutatta ha két vörös pontot látsz ilyen távol ( 2-3 cm ) az ilyen hal, távolabb olyan hal, és ha fél méternél távolabb van a két piros szem egymástól akkor az valami tengeri rém, világíts gyorsan a buddy-ra őt falja fel ne téged !

Persze ez ott sokkal viccesebb volt ahogy előadta. Este újabb megpróbáltatás, a vacsi után elindultunk a Korall tengerre, a fantasztikus Osprey Reef-hez. 30m+ látótáv, nyílt víz, hmmmmm...
Sajnos a hajó nem volt valami stabil, de egy gyógyszer segítségével tudtam aludni az éjjel, igaz csak a hátamon, mert a lábaimmal kitámasztottam magam, hogy ne guruljak ide-oda az ágyon. Ha oldat feküdtem pár perc után arra ébredtem, hogy ide-oda hánykolódok. Még az éjszakai merülés előtt a naplemente élvezete, és reggel a napfelkelte megcsodálása, nem rossz élmény amikor a koromsötét tenger felett a látóhatár elkezd vörösödni, majd felkel a nap a tengerből, hát Noosa-ban elhalasztottam, itt háromszor is megcsodálhattam ( volna ha felkelek időben, de egyszer is szép volt ).