[ Kezdőlap ] [ Vissza ] [ Tovább ]

Hévíz forrásbarlang
Dekókamra

Gyakorlatilag egy hatalmas vashenger 3 részre osztva, belül ágyak, oxigén maszkok, és mindenféle megélhetési cuccok az akár egy hétig is elhúzódó dekókamrás kezeléshez. A kamrát eredetileg a forrásbarlang feltárásakor, kitisztításakor itt merülő búvárok használták. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy bár a kamra állítólag teljesen üzemkész, nincs levizsgáztatva tehát nem használható. No persze ha választani kellene, hogy befekszem ebbe a vizsgázatlan kamrába vagy megpusztulok, azt hiszem nem kérdéses a válasz, főleg hogy a legközelebbi rekompressziós kamra Grácban van. A több rekeszre többek között a zsilipes bejutás miatt van szükség, hiszen az orvosoknak úgy kell oda bejutni, hogy közben a benti nyomás nem változhat.

Kissé nyomasztó dolog ez a kamra, de inkább így önként nézegetem meg, mint hogy egyszer oda be KELLJEN mennem. Brrrrr.
A nem túl komoly formanyomtavány kitöltése után Kovács Gyuri tapasztalat szerint beosztotta a csoportokat, nem kis bonyadalmat okozva ezzel. Nálunk csak ZoZo és Zizi volt a gond, nekik kettőjüknek volt 1 reduktor-Jacket -ük, tehát Őket mindenképpen külön kellett rakni. A másik csoportban már hiányzott egy csizma is, és egy komplett felszerelés. Szegény Gyuri magában átkozódhatott rendesen, dehát az előzetes informálódás alapján, miszerint egyszerre max. 2 embert visz le mindez nem okozott -volna- gondot. Szó nem volt arról, hogy Ő állítja össze a párokat, és hogy a túrák egymást fedve 2 vezetővel fognak zajlani.
No nagy nehezen tisztázódtak a dolgok, ezután egy kb. 1/2 órás előadást kaptunk a tó történelméről, a merülés érdekességéről, veszélyekről és persze magáról a merülésről.