[ Kezdőlap ] [ Vissza ] [ Tovább ]

Molnár János barlang
Az óriás terem vége

Hideg víz útja:
Erre a merülésre egy esős vasárnap du. került sor. A város még üres, így gyorsan átjutottam a Budai helyszínre.
A merülés előtt befutott Kalinovics Sanyi és Répa is, így a készülődés alatt jól elbeszélgettünk a búvár világ dolgairól.
Mivel ez a merülés már mélyebb területre lett tervezve, így két palack-kal merültünk. Számomra ez már a technikai búvárkodásba való beleszagolás volt, úgyhogy nagyon vártam ezt a merülést. A két palackon 1-1 első lépcső 1-1 reduktorral és nyomásmérővel. Így két teljesen független rendszerrel merültünk, amennyiben bármi történik az egyikkel - akár a legrosszabb, hogy elszáll az O gyűrű.

Ilyenkor kiszökik az összes levegő - a másik független rendszer viszont még mindig üzemel. Ez elég fontos egy ilyen barlangi merülésnél, mivel ha itt bedöglik a technika és nincs tartalék akkor annyi, menekülési lehetőség semmi. A két palack egy háttámlára volt szerelve, így jacket sem kellett, a két második lépcsőn ( ez az a cucc, amit ténylegesen a szádba veszel ) pedig vékony kötél, nyakba kell ugyanis akasztani. Ezzel megoldódik az elkóborló beakadó reduktor probléma, mert így teljesen köréd van simulva és így nem kell keresgélni, tudod hogy ott van a szádtól max. 10 centire.