[ Kezdőlap ] [ Vissza ] [ Tovább ]

Molnár János barlang
A bejárat

Következő ötlet, kivettünk egyet az ott sorakozó komplett barlangi cuccokból, de sajnos az általunk választott felszerelés egyik palackján nem volt nyomásmérő, plusz kiderült ( a másik lépcső átszerelése után ), hogy a palack szinte üres. Végül harmadik nekifutásra sikerült egy feltöltött, 2 db 300 bar-os 7L-es palackkal ellátott jacketet kihalászni. Hurrá, pár másodperces ismerkedés a felszereléssel - nem pont olyan mint szeretem, nem baj, gyerünk, elboldogulok ezzel is. Eddigre a nyugalmam teljesen elszállt, jól le is izzadtam a kb 1 órás vacakolás után, de végre elindulhattunk.

Ezt szeretem a MJ-os merülésekben, mindig történik valami, mindig valami újat tapasztal meg az ember :-)
Átmasíroztunk a barlanghoz, ahol megpróbáltatásaim folytatódtak. Vezetőm előzékenyen előreengedett, a kérdő tekintetemet látva megjegyezte, "mondam, hogy Te mész előre hogy még láss valamit, nem ?". Ja kérem, de én úgy gondoltam csak a lefelé vezető járatban ! Hát ez igen érdekes lesz, mert bár már kétszer jártam a barlangba, de eddig mindig vezettek, a fene sem memorizálta az utat, inkább nézelődtem eddig.
No valahogy majd lesz, átbújtam a csövön ahol rögtön elbizonytalanodtam, hogy is van ez ? Most a műanyag cső felett , vagy alatta ? Emlékeim szerint alatta, vezetőkötél is van, gyerünk. Elágazás, ismerős, mintha innentől már fent kéne közlekedni ... Kérdőn nézek Társamra, mutatom felfelé ? Int, igen. Hoho, megy ez kérem szépen, gyerünk fel, ismerős rész végig araszolunk a csövön és a falon támaszkodva, elérjük a fekete falat. Érdekes, hol vannak a srácok ? No menjünk tovább, khmm, ugye itt leereszkedünk a nagy terembe ahol aztán át kell ugrani a nagy kőre ... na de honnan ? Intek társamnak, légyszives menj előre, nem emlékszem honnan kell elugrani.