[ Kezdőlap ] [ Vissza ] [ Tovább ]

Molnár János barlang
 

Vezetőm megkerül, utolsó kőről elugrik és ahogy azt kell átlebeg a nagy sziklára. Kicsit várok indulok én is, ugrááááás, hoppá, itten kérem gubanc van, ez az ugrás összehasonlíthatatlanul SZARABB lett mint az előző merüléskor elkövetett, a szikla előtt landoltam az aljzaton. Puff, hát nagy port vertem fel, ezt az égést ! Felrúgtam magam a többiek mellé, Zsoltiék ott vigyorognak , szia fiú, ti itt? Ezek szerint -ahogy az várható volt- nagyon profin mozogtak, és mivel dupla palackkal indultak Ők is eljöhettek idáig. Őszinte gratuláció !
Nézek vezetőmre, jelez, fujjam fel a jacketet majd mutatja a szikla mögött a vezető kötelet, indulás lefelé az Örvény folyosóba. Répa megkopogtatja a könyököm és mutatja a szikla hátulját ott menjek. Hogy, mi van ? Ne tessék engem kérem összezavarni, van elég bajom enélkül is, 1 órát szívattam magunkat a felszereléssel, most navigáltam végig egyes egyedül a barlangon, és itt most meg összezavarnak ? Alapszabály: a Vezetőm, és most a főnök amerre mutatja arra megyünk, punk-tum ( A felszínen kiderült, hogy Répa azért mutatta a másik utat ami ugyanoda vitt amúgy, mert ott nem vertük volna fel az üledéket. Viszont ott nem volt vezető kötél, ezért vezetőm a bekötelezett utat választotta).
Ismét elöl, mostmár ismeretlen terepen. Előzetes térkép vizsgálat és a merülés előtt eligazítás szerint eltévedni nem lehet, mert nincs hol.

Egyenes folyosó, mellékjárat nincs csak merülés lefele a nagyteremig. Nem is volt gond, szépen lassan nézelődve a falon kitámasztva magam lesunnyogtam az Oti- keserveként tisztelt kiszélesedésig ahol átugrottam a túloldalra és haladtam tovább.