[ Kezdőlap ] [ Vissza ] [ Tovább ]

Nyékládháza
Zsolti és Zizi beöltöznek. © 2001. Bunny

Pár órás utazás után elsőre megtaláltuk a lejárót, melyen kisebb nehézségek árán de azért baj nálkül leértünk a vízpartra. Az út földes, szép nagy gödrökkel megtűzdelve, és a pár napos esőzéstől felázva - hárman navigáltunk, egy vezetett - bejutottunk. Esős, szeles idő fogadott a tóparton, de a kezdeti lelkesedés tartotta bennünk a lelket, palackok tele, cuccok kidobálva a Scenic-ből, kis súlyelosztás és már csobbantunk is a vízbe. A partközelben szép tisztának tűnt a víz, de azért beúsztunk pár tíz métert, majd merülés.
Döbb. Látótávolság nulla, és mivel nekem a mélységmérő nélküli felszerelés jutott ( ilyent tudtunk csak kölcsönözni ), hát teljes zavarodottság lett úrrá rajtam. Azt sem tudtam, süllyedek vagy zuhanok amíg aztán pár másodperc múlva ( nekem hosszú perceknek tűntek ) paff, becsapódtam az iszapba. Hát nagy port vertem fel :-)

Úgy éreztem magam mint egy első merüléses kezdő búvár, semmi tájékozódási pont, műszer nélkül, nem volt valami kellemes, teljesen elvesztem. Láttam a többiek sem erre számítottak, szerencsére megtaláltuk egymást odalent. Kicsit arrébb úszva már fél - 1 méteres látótávolságra is szert tettünk, elmutogattuk mi legyen.