[ Kezdőlap ] [ Vissza ] [ Tovább ]

Nyékládháza
A jéghideg jacket az igazi ! © 2001. Bunny

Párba rendeződve együtt maradva a part vonalát követve, iránytű alapján tájékozódva megkezdtük a merülést. Iszap, iszap, néhol kis aljnövényzet, iszap. A látótávolság nulla és 2 méter között ingadozott, de jellemzően a méter alatt. Pár tucat perc iszaptúrás után felmentünk megbeszélni a látottakat. Ezután különváltunk párba, így kötelékben elindultunk a belépőtől jobbra eső terep felderítésére. Errefelé már tisztult a víz, néhol egész jó volt, láttunk csukát, egy angolna is felbukkank, és egy autó felni is "horogra akadt", de a csúcs egy szegény hátuszony nélküli csuka volt, jó kis csetepaté lehetett, nem értem hogy élte túl.
Végül 62 perc után feljöttünk, fáztunk.
Fent szeles idő, lent zacc, nem volt felhőtlen a jó kedvünk.
Palackokat feltöltöttük, kajánkat megettük, felmelegedtünk és közben megbeszéltük mi legyen. A tevezett éjszakai merülést egyöntetüen elvetettük, de mégegyet csak kéne csobbanni.

Végül arra jutottunk, hogy itt túl sok a búvár, felkavarták az üledéket, menjünk máshová. Jobbra tőlünk egy szimpatikus kis belépő volt, nézzük mit lehetne ott keresni. Eközben a mellettünk lévő szigonyos társaság megkért bennünket, hogy egy fél órára vigyázzunk a cuccukra. Ezúton üzenem nekik, hogy több mint egy órát vártunk rájuk, úgyhogy ha valamit elloptak onnan, akkor vessenek magukra !